å igen

Måndag igen.
I helgen var jag hemma i Indalen. Det var en riktigt trevlig trip hem denna gång. Över förväntan måste jag säga.
På lörsdagen blev det lite shopping på Birsta City o därefter Vårmässa med Murramus! Vad många människor jag såg som jag inte har sett på flera år, men ingen av dem verkade känna igen mig.


Igår kväll när vi kom hem till Umeå skulle vi göra ciabatta me kyckling o jag är alltid den som måste rensa o skära kycklingen, för han "kan inte". phöö bööh. jaja men hur som haver lyckades jag IGEN MEGANÖVVLET skära mig igen!! Höger hand, fuck-you.fingret. Jag blev så less på mig själv att gråten var nära. Men som tur var så fick jag ett rosa plåster med hjärtan på, då kändes det mycket bättre! =)

Snart valborg. Då blir det grilla av. Man kanske skulle tillverka sig ett eget kubbspel och tälja lite! phööö skulle inte tro det va?!

Snart ska jag möta upp LS på ÅC o köpa glass! mums för näbben.
Livet är nice när det avnjuts!
Som Murramus sa flertalet gånger i helgen, man ska va nöjd för det man har! Och det ska man.

stjärnor och planeter

Hej!!
Idag har jag haft en härlig dag. Förmiddagen spenderades i solskenet på Gammlia. Vi lekte lekar och tokade oss från 9-12. Det är tur att man har barnasinnet kvar, det ska man vara rädd om. Vi hade lite olika aktiviteter, bl.a. fick vi testa på att vara blinda. Vi fick också gå en tipsrunda, som var lite ingalunda. På en av stationerna skulle vi utföra ett rollspel. Rollerna var riktigt skojiga då en person t.ex. skulle gestalta  rädsla. Riktigt kul.

På eftermiddagen fick jag äntligen deklarationen gjord samt lite plugg.

Nu har jag nyss kommit hem ifrån Umevatoriet. En otroligt lärorik kväll, jag är helt salig. Det första vi fick göra var att lyssna till en väldigt kunnig person som berättade om alla upptäckter som gjort om Mars, men även en hel del annat. Innan han drog igång sin genomgång skulle jag leta reda på en penna i min ryggsäck, eftersom jag ville föra lite anteckningar. jag grävde och grävde, för jag brukar alltid ha en penna i väskan. Jag grävde längst ner i ryggsäcken och så känner jag en enorm smärta o säger högt inför alla KUUUUUUUK. Ja növvel-Anna har alltså igen lyckats skära sig, denna gång på sin jävla morakniv som ligger längst ner i ryggsäcken utan slida. Den här gången var det höger pekfinger. Så fantastiskt klantigt. När jag sen ska stoppa in kniven i slidan för att inte samma sak ska inträffa igen får jag inte in kniven i den. Jag kikar in o där i ligger ett sudd. Ja ja, det gick ju bra, men ytterligare ett bevis på att jag är ett jubelnövvel.

Efter att vi hade lyssnat klart på denna pålästa person fick vi bege oss ut för att titta på stjärnor i riktiga teleskop. Det var hur häftigt som helst. Vi lyckades också ställa in teleskopet så att vi fick se Saturnus. Oaaaoo

Därefter fick vi gå in igen. Vi fick sitta i ett rum, likt Cosmonova fast mkt mindre, (minns inte namnet på rummet). Där fick vi sitta i sköna stolar som gick att luta bak för att beskåda himlavalvet digitalt via ett program som heter Stellarium. Häftigt! Vi låtsades t.ex. vara på mars för att se himlavlavet därifrån. Fatta att det skulle ta 6 mån att resa till mars, och de farkoster som byggs nu för det eventuella marsbesöket är ungefär lika stora som en personbil. Tänk er, sitta i en personbil i 6 månader. Och sen när de har landat på mars måste de vara kvar där i ett år för att de sen ska ta sig tillbaka till jorden den närmaste vägen. Nästan 2 år ska de då befinna sig i rymden, och då kan man ju ställa sig frågan hur mkt man konsumerar och även förbränner på ett år. Jag blir så tokig när jag tänker på allt det där att jag vet varken ut eller in om någonting.

jaja, man kan ju konstatera att man är bra liten iaf. En liten fis i rymden. 
Universum ÄR ändligt.

nu blir det natti natti.Ny vecka, nya tag! Nya erfarenheter!Idag tog jag årets första joggingtur! Gick över förväntan, men det är inte lätt att hänga med när den man springer med är drygt 2 dm längre än jag. Måste sträcka ut jumskarna mera!!! När jag var på thai-massage i Thailand sa massören: "You neeeeeed massage" Hon tyckte jag var stelén. Hon skrattade typ  åt mig. Några dagar senare, när vi var på Koh Phi Phi tog jag fotmassage. Då frågar massören "Do you have problems?" Det knakade rätt bra i min högra fot. Men liksom... Ytterligare några dagar senare ville Sam återigen gå på massage, men jag vågade inte riktigt för jag tänkte - vad ska de säga härnäst? Så jag tog fransk manikyr. Filade naglarna innan, hhaha. Efter att hon hade klippt hudflisor el ja, vad det nu är, runt själva nageln, pekar hon på den lilla högen med hudflisor o ler stort, vartefter hon säger "No done?" Deras engelska är ju sämre än min, men jag berättade för henne att det var första gången jag var på manikyr. Då log hon och sa "Aaahaaaa" och skrattade lite smått. Trevligt! Jääävligt trevligt!

Vet ni? Idag lyfte jag upp en katt för första gången i mitt liv!!!! Snart 25 år fyllda liksom. Det är stort! Jag har ju alltid varit rädd för katter o helt eneklt inte gillat dem. Mina kompisars katter har det ändå fungerat hyfsat med, eftersom jag har lärt känna dem. Jag minns hur min vän Lisa försökte peppa mig till att lyfta upp hennes katt Felix, som för övrigt var en hona, men jag vågade aldrig. En gång lyfte Lisa upp Felix så att jag iaf bar henne, men själva lyftet har jag inte vågat mig på tidigare. Denna rädsla för att lyfta katter kommer ifrån ett Tv-program som jag såg för länge länge sen. På det programmet fick man se rakade katter och efter det så tänkte jag bara på de där rakade katterna. Hua. MEEEN idag, yeaaaas,. Jag lyfte Smilla! =) Hon var så snäll, och lätt. Kan ju vara bra att jag har gjort det eftersom jag ska vara kattvakt i slutet av maj.

sanningens ögonblick

Tittade på 5:ans nysatsning "Sanningens ögonblick" ikväll. Ulfs ögon var nog de vackraste jag sett på länge, lika turkosa som Andamansjön. (Hans pappas ögon var lika turkosa.)Men så till själva programmet, vilken sjuk idé egentligen. Min tanke innan programmet var - folk gör verkligen vad som helst för pengar. Men det var sjukt underhållande. Dock är jag väldigt skeptisk till hur säker deras lögndetektor är. Jag menar Ulf var ju hur ärlig som helst. Det kändes stabilt hela vägen och hans familj o vän såg också trygga ut.  Jag höll dock på att sätta popcorn i halsen då han fick frågan om han hade varit otrogen. Men trygga Ulf hade såklart inte varit det!

Innan han skulle gå vidare till nästa nivå frågade Pontus om han var säker på att han ville gå vidare, han hade ju trots allt tjänat ihop 75 000 kr och det är ju mkt pengar! Dessutom berättade Ulf tidigare under programmet att de hade lite dålig ekonomi. Så kommer frågan på 150 000kr-nivån: "Är din fru den bästa sexpartnern du har haft?" Och Ulf svarar ja! Kort därefter  säger den inspelade rösten att svaret är falsk. Jag kan inte tro det!!!  Nä det kan jag faktiskt inte. De har varit gifta i 12 år dessutom o han hade inte varit otrogen.... Man kan ju ifrågasätta den där lögndetektorn. Hur säker är den? Egentligen? Var det en fuling från kanal 5 sida? Ulf såg dessutom väldigt förvånad ut när de sa att svaret var falskt. KUUUUL! 0 kr. Nyss avslöjat att han är attraherad av en av hans frus vänner, att hans fru inte är den snyggaste han varit tillsammans och inte minst att han inte har haft sitt livs bästa sex med sin nuvarande fru. Jag tycker han skulle ha fått 500 000 kr, minst. Han var ärlig, underhållande och hade de mest turkosa ögon jag någonsin sett. Snålkanalfem!

hoo

Nyklippt och nyfärgad. Känns gött!

Shoppat har jag också gjort, men måste byta en tröja imorrn för den var för stor, jhu. Butiksbruttan sa att jag kunde ta S för  att den kanske krymper, men jag skulle inte ha lyssnat på henne. Varför gjorde jag det. Den var ju på tok för stor.

Imorrn ska jag heja på LS när hon spelar innebandy. Hennes nya blogg är DL, hoppas det blir en välbesökt blogg.
http://seriebloggen.blogg.se/

Baj baj!

hallon

Hua, inatt har jag drömt så tokigt att jag är helt matt. Nattens dröm kräver lite eftertanke känner jag.

Idag ska jag klippa o färga håret. Äntligen. Det är precis som att man väntar in i absolut sista sekund så att man knappt kan visa sig ute. Lär ju ha på mig mössa när jag går på stan innan. Mitt hår är illa illa.

hoppas bror kommer hem nästa helg, när jag också ska hem. Vore himla trevligt det!

Igår när jag kom hem från universitetet gick jag ut och satte mig i solen för att läsa. Det var underbart skönt, men efter ett tag blev jag trött o la mig ner på bänken. Solen värmde så mycket att jag kunde drömma mig bort till Thailand. SÅ gött. Somnade till slut o väcktes sedan av ett barn som skrattade när han gungade. Hans mor log åt mig o sa: VIsst är det härligt me vår?

 Lite bilder från Thailand kanske

vårsol

va härligt me vår. Tog en riktig långpromenad idag, 8329 steg visar stegräknaren på mobilen. När jag gick nere vid älven var jag tvungen att stanna upp och bara beskåda. Det var massor av fåglar där. Och eftersom jag läser en kurs som bl.a. handlar om fåglar försökte jag också se vilka sorts fåglar det var, men jag kom inte så långt. SKa kolla i fågelboken nu. Men de jag kände igen var fiskmås, skata, kråkhona och nån typ av svan. hehe det var ju inte så imponerande...

Nu ska de läsas o ikväll blir det träning, minsann.

Thailand del 2Härliga bilder från Thailand. Mina brända fötter är inte fagra. Men vårt sandslott blev ju superfint! =)
Ska berätta om mina massageerfarenheter sen, man skulle kunna tro att de vile jävlas me mig. Nu måste jag återgå tills studierna.

növvel

hej hopp *****!

kursen utomhuspedagogik som jag läser nu är kanoners. Igår fick jag lära mig massa om fåglar. läraren kunde immitera alla fåglars sång. Impad blev jag! Fatta! Hur jag ska kunna lära mig alla läten och alla namn är en gåta. Tenta i maj. Får väl ta med mig fågelboken o sätta mig ute på något fågelsäkert ställe o beskåda. Kan nog iof vara rätt rogivande och trevligt.

Idag hade vi utomhusteknik. Läraren svamlade på om än det ena och det andra (så säger man kanske inte)Men vi fick iaf prova på o tälja lite. När jag först och främst skulle såga av en trädbit från en stock fick jag sån mjölksyra o blev alldeles svettig. Det är rätt jobbigt att såga med en handsåg. Sen ritade jag ut något som såg ut som en sked och täljde därefter. GIck hyfsat, det sitter i. Men sen när jag skulle ta stämjärnet el vad det heter, och grpa ut, så slant den rätt in i handen, nedanför tummen och det forsade blod as hell. Jag har dessutom gått och blivit rädd för blod tror jag, för jag blev alldeles skakig. VI  yckades stoppa blodflödet. SOm tur var, var det vänsterhanden som blev skadad! Men min sked blev inte klar. Och jag tror inte den kan göras färdig heller för den ser förfärlig ut. hahah. Tur man inte läste till slöjdlärare. Fick höra när jag kom hem at skeden såg ut som en flaska! =)

Konstaterade efter detta att jag är ett növvel. När jag sen skulle lära mig lite olika knuttekninker tog det mig flera gångers övande innan jag fick till dem.

Nu ska jag läsa lite och sen ikväll väntar förhoppningsvis en efterlängtad tv-blobbkväll med LS!

lev väl

Thailand del1

Ja så till sist inföll datumet den 19 mars. Som vi hade längtat, iaf jag o LS, efter resan till Thailand. Jag tror jag förstod att jag skulle åka först samma dag. Vi flög från Umeå till Sthlm vid 15 o sen var det en lång väntan på Arlanda fram till 23.55. Men så långväntat blev det inte, för där mötte vi upp Thorren (Thorén) SnutteLos barndomskompis. Vi låste in väskorna och begav oss mot Skycity el vad det nu heter. Grabbarna skulle ha öl, Ls o VLÄ skulle ha sötsakor, så det slutade med att vi satte oss på två olika fik. Jag o Ls avnjöt en god fika på Waynes. Jag tog en Devils cake o Sam tog lite oväntat (!) en morotskaka. Ja ja tiden gick och efter några timmar var vi hungriga igen så då gick vi på Alfredos och åt lite mat.

Både jag o Ls fick ont i magen ju närmare avgången närmade sig. Men vi fick oss då ett ordentligt skratt innan vi skulle checka in. Vi satt precis brevid incheckningsdisken. De hade ännu inte öppnat än för det var ca 1 tim kvar innnan flyget skulle avgå. Men en storvuxen herre som arbetade där gick in bakom disken för att förbereda lite. Fram kommer då en kvinna i 50-årsåldern. "Kan man checka in nu?" Han svarar: Nej, inte riktigt än,......" Då säger kvinnan med lite högre tonläge "Men det står ju faktiskt go to gate". Hahahahahaha. Karln svarade nåt i stil med att de skulle förbereda lite samt att det skulle checka in om en stund. Men kvinnan stod kvar o hängde på disken. Sen kommer hennes man o son. Sen ställer hon den korkade frågan" Du, jag tänkte, hur fungerar det här med sittplatserna?" Men liksom snygg.... Jag hörde inte vad han svarade, men hade kvinnan aldrig rest förut. O tro inte på tusan att de stod kvar framför den där disken tills att de öppnade för påstigning.

Ja sen var vi på planet. Vi fick sitta tillsammans alla fyra, i mitten. Trångt o jävligt.  Kabinpersonalen var inte tillräckligt snygga tycker jag, och de var heller inte särskilt vänliga. De log knappt på 10 timmar. Till middag fick vi en "härlig pepparbiff med beacreme" som smakade SKIT! potatisen var god.

Efter maten får man ju alltid te eller kaffe. O alltså hur de uttalar te, kan man klura på ett tag. Det gjorde iaf jag o kom fram till att de måste under sin utbildning ha fått lära sig att de ska betona bokstaven t i te, för annars hörs de inte. "TTTheeee,, meraTttthe... Någon som önskar mera ttttTTTHHHeeeee" Jag sa det ungefär 75 000 gånger under 2 veckor. Och nu måste jag göra en tidsförflyttning. Eftersom vi hade surrat så mkt om detta under resan lovade jag LS att jag skulle beställa te samt att jag skulle uttala det som de säger det. Men alltså. Marcus haha. När det var dags för kaffe/Te på maten, vänder sig Marcus om med kaffekoppen i handen o säger högt: TTTHHEEE, TTTHHEEE, Någon". Jag o Ls skrattade kopiöst, och killen som sitter jämte Marcus börjar tokskratta. Han skrattar så han måste vända sig om. Paret som sitter bakom oss börjar febril att uttala te precis som kabinpersonalen gör. Ja det var riktigt roligt.

Det var Thailand det.

Nää. När vi landade i Krabi höll jag på att svettas ihjäl. Och stackars tant som stod brevid mig i passkontrollen. Hon hade långärmad tröja plus en svart kofta o svetten bara rann... jag svettades ännu mer när jag tittade på henne.

Framme vid hotel Veranda konstaterade vi att här kommer vi att trivas. Ett enkelt hotell med otroligt vänlig personal. Det första Marcus gör är att gå och köpa öl och cheeseburgare till oss alla. SÅ snällt och så roligt. "Semester" uttryckte han det själv.

Vi var rätt trötta den kvällen, iaf jag. Vi käkade på en restaurang nere vid havet. Ja just ja, appopå det. Marcus o Thorren tog en tidig morgonprommis andra dagen och när de kom hem frågade Sam hur det såg ut längre ner och hur havet var. "Det är ungefär som i Sverige" säger Marcus. "Fast det är lite svårt o se så här på morgonen". Ja det fick han höra resten av resan att det såg ut som i Sverige. För det gjorde det verkligen inte. Turkost o vackert var det snarare.

Nu är det middagsdags. Återthommer med mer berättelser o mer bilder.


helloLängesen jag skrev

Ska skriva om Thailandsresan samt lägga ut lite bilder när tid finnes. kanske imorrn
Igår kom jag hem från fjällen, en underbar vecka har det varit. Lagomt mör i kroppen. Tror aldrig jag har rört på mig så mkt under en vecka. En annan har ju blivit vallningsexpert den senaste veckan. En av dagarna åkte jag slalom, så otoligt roligt. Inte åkt sen jag var tolv. När jag steg av liften börjae jag ploga o skrek till Anna, "hur fan göör man?" då säger Sara (en av kursarna) "Tyngden på dalskidan". Och det är ju faktiskt så, att man ska ha det. Men Äneth hade glömt det.


Nu blir det en prommis!